GYIK

Egy cipőben járunk – Gyakran ismételt kérdések

Mi a célja és miről szól az Európai Diáksport Napjának társadalmi felelősségvállalás programja?

Az „Egy cipőben járunk” program célja, hogy segítséget nyújtson a rendszeres testmozgáshoz, sportoláshoz azoknak a gyerekeknek, ahol a legszükségesebb alapfelszerelés, a sportcipő hiányzik, és akik a fittségi állapotuk jövőbeni alakulása szempontjából is a leginkább veszélyeztetettek.

A program keretében a Magyar Diáksport Szövetség sportcipő adományokat gyűjt be, melyeket a hiteles háttér alapján a kiválasztott iskolásoknak juttat el.

Meddig lehet adományozni?

Az adományozási időszak 2018. szeptember 28-tól 2018. november 15-ig tart.

Kik adományozhatnak?

Természetesen bárki, cégek, szervezetek, magánszemélyek is adományozhatnak a www.egycipoben.hu oldalon történő regisztrációt követően.

Hogyan tudok adományozni?

Töltsd ki a www.egycipoben.hu oldalon található regisztrációs felületet, majd a jóváhagyást követően juttasd el az adományozott cipőt vagy cipőket a „Bang Bang Ideas Kft. 1055 Budapest, Falk Miksa utca 32. IV. emelet” vagy a „1393 Budapest Pf. 341.” postacímre, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot a +36 1 610 8952-es telefonszámon, illetve az egycipoben@bangbang.hu e-mail címen. Adományod személyes átadására is van lehetőség, ebben az esetben kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a fenti elérhetőségek bármelyikén.

Van-e lehetőség anonim adományozásra?

Van lehetőséged az adományozásra abban az esetben is, ha nem szeretnél szerepelni a www.egycipoben.hu honlapon az adományozók között. Ebben az esetben kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a következő elérhetőségek bármelyikén:

E-mail: egycipoben@bangbang.hu

Telefon: +36 1 610 8952

Levél: Bang Bang Ideas Kft. 1055 Budapest, Falk Miksa utca 32. IV. emelet vagy a 1393 Budapest Pf. 341.

Kaphatok-e igazolást az adományomról?

Adományigazolás kiállítása csak gazdálkodó szervezetek számára ésszerű, mivel azzal TAO kedvezmény vehető igénybe. Magánszemélyek nem vehetnek igényben adókedvezményt adományuk után. Gazdálkodó szervezetek számára az MDSZ az adományozó kérésére a jogszabályban előírt igazolást állít ki (ehhez a következő adatokra van szükség: az adományozó neve, székhelye vagy állandó lakóhelye, adóazonosító jele).

Nagyobb adomány esetén kapok-e kiemelt megjelenést?

Igen, 30 pár sportcipőnél nagyobb felajánlók a microsite főoldalán a Támogatók között, illetve a közösségi kampányban kerülnek megjelenítésre.

Csak egy pár cipőt adományozhatok?

Természetesen bármennyi cipőt felajánlhatsz. Több adomány esetén a felajánlás módja megegyezik az egyetlen pár cipő felajánlásának módjával.

Milyen típusú cipőket adományozhatok?

Elsősorban általános, bármilyen sporthoz használható, új sportcipő adományokat várunk, mivel a program célja, hogy minél több gyerek választhassa a rendszeres testmozgást, és ez a választás ne egy pár sportcipő hiányán múljon.

Használt sportcipőt is felajánlhatok?

Nem, kizárólag új sportcipők adományozására van lehetőség a programban.

Milyen méretű cipőket adományozhatok?

Bármilyen cipőt adományozhatsz, de kérjük, vedd figyelembe, hogy általános iskolás és középiskolás gyerekek támogatásáról van szó, ezért azt javasoljuk, hogy 33-tól 45-ös méretig adományozz. Ne feledkezz meg a cipő új gazdájának szóló motivációs üzenetről sem, melyet a cipőfűzőre kötve várunk. 

Mi a teendőm abban az esetben, ha nem cipőt, hanem más jellegű adományt szeretnék eljuttatni a kedvezményezett iskolának?

Az Egy cipőben járunk program keretében kizárólag cipőket juttatunk el az iskolásoknak.

Amennyiben a cipő árát szeretnéd eljuttatni, az alábbi MDSZ (Magyar Diáksport Szövetség) bankszámlaszámra utalhatod, és mi gondoskodunk a sportcipők megvásárlásáról. Az összegyűlt pénzadományokból 12.000 Ft értékű sportcipőket vásárlunk a sportolni vágyó gyerekeknek és fiataloknak. Bankszámlaszámunk: 11705008-20500818-00000000. A közleménybe írd be: Egy cipőben járunk adomány.

Mi alapján kerül meghatározásra, hogy melyik iskola kapja a cipőket?

Társadalmi felelősségvállalási programunk célja, hogy minden megyében legalább 1 iskolának tudjunk sportcipőket juttatni az intézményfenntartó típusára tekintet nélkül.

A kiválasztás során előnyt élveznek:

- a 2017/2018. tanévi NETFIT® mérési időszakában rögzített eredmények alapján a legkedvezőtlenebb Intézményi Fittségi Index-szel rendelkező intézmények (az Intézményi Fittségi Index értékek megmutatják, hogy az intézmény tanulói az összes fittégi tesztet figyelembe véve átlagosan hányban teljesítettek egészségzónában (0-8 érték lehet),

- a kedvezményezett települések besorolásáról és a besorolás feltételrendszeréről szóló 105/2015. (IV. 23.) Korm. rendelet szerinti településeken, illetőleg a kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014. (XI. 26.) Korm. rendeletben megjelölt járásokban található településeken működő iskolák

- az MDSZ önkéntes részvétellel zajló programjain, így különösen a Diákolimpia® 2017/2018. tanévben országos tanulmányi versenyein a részt vevő, valamint 2018. évi Európai Diáksport Napjára regisztrált iskolák.

Mikor és hogy tudja meg az adott iskola, hogy ő kapja meg az adományokat, és mennyi időn belül kapja meg azokat?

Az adományozási időszak lezárulása után 15 napon belül az MDSZ országos hálózata keresi föl azokat az iskolákat, akik az adományozotti körbe kerültek. A sportcipők eljuttatását szintén az országos hálózat végzi, a tervek szerint 2018. december 15-ig.

Mennyi cipő jut el egy iskolába?

Egy kiválasztott iskolának hozzávetőlegesen egy osztálynyi (20-30 pár) sportcipő kerül kiszállításra, így az adományozott iskolák végleges számát az összegyűlt cipők mennyisége határozza meg.

Hogyan történik a cipők kiosztása a gyerekeknek?

A sportcipők intézményi kiszállítását követően azok gyerekeknek történő kiosztását a helyi pedagógusokra bízzuk azzal, hogy az MDSZ a kiválasztott iskolákban nyomon követi a kiosztott sportcipők sorsát, így a tárgyadományok felhasználásának helyi módszerét, a célcsoportnak történő átadását és annak dokumentálását.